-->

RÓLUNK

Cégalapítás

Társaságunk létrehozását 2012. augusztusában néhány villamosenergia-ipari szakember határozta el. Célunk egy szabályozási központ létrehozása és hatékony működtetése volt. A megvalósítás a többi szabályozási központtól eltérően nem egy kész üzleti megoldás megvásárlásával és implementálásával, hanem teljes mértékben – a szabályozórendszer központi és erőművi oldalán is – saját fejlesztéssel történt. Ez a megoldás a rendszer üzemeltetésében és fejlesztésében biztosítja társaságunk részére a külső erőforrásoktól való függetlenséget, valamint a munkatársaink nagyfokú felkészültségét, a rendszer minden részletre kiterjedő ismeretét.

A társaság működésének mérföldkövei

Szabályozás külső partnerek erőműveivel

A 2013-as indulást követő időszakban kapacitásunkat kizárólag külső kiserőművek kapacitása biztosította. A Kelenföldi gázturbinás kiserőmű mellett dombóvári, pécsi, tatabányai, szegedi partnereink gázmotoros kiserőműveivel szabályoztunk.

Saját erőművi portfólió építése

A külső kiserőművek kapacitásaiért folytatott verseny rávilágított a saját erőművek létrehozásának szükségességére. Ennek szellemében mára egy társaságcsoport alakult ki, amelyben az anyavállalatunk tulajdonában lévő több kiserőmű és az energiakereskedelemért felelős Energiabörze Kft. található. Társaságcsoportunk tevékenységi köre így a rendszerirányító részére biztosított rendszerszintű szolgálatatásokon túl kiegészült helyi hőszolgáltatással. Kibővülő feladataink ellátására villamos szakembereink mellé saját gázmotoros karbantartó csapatot hoztunk létre. Karbantartó kollégáink több mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek kiserőművek telepítésében, üzemeltetésében és karbantartásában.

 

Jövőképünk

A saját kiserőművek számának növelése és a meglévő szabályozási központ funkcionális fejlesztése küldetésünk két alapeleme. Emellett új piaci területek felkutatása, energetikai megoldások felkínálása is része a stratégiai törekvéseinknek.

 

Szakembergárda

Az IT szakembereink személyesen részt vesznek a folyamatirányító rendszer fejlesztésében. Saját karbantartó csapatunk a nagyfelújítások kivételével mindennemű karbantartási, javítási feladatot ellátnak.